Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijaju ih i maskariraju

Sve više ubojstava homoseksualaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je više homoseksualaca meta oružanih skupina u Iraku. Masakrirana tijela ubojice ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na ulicama.

Grupa za ljudska prava objavila je kako se u Iraku homoseksualce ubija zbog organizirane kampanje usmjerene protiv njih koja se iz Bagdada u posljednjih nekoliko mjeseci proširila i u druge gradove te zemlje. 'To nije nasumce, to je organizirana kampanja koju vodi milicija Mahdija', rekao je Boris Dittrich, koji zastupa lezbijke gayeve, biseksualce i transeksualce. '2009. godine najvjerojatnije su željeli postati ponovno vidljivi i vladati, pa su im target bili homoseksualci, kao veoma ranjiva skupina. Željeli su ih istrijebiti', dodaje Dittrich.

Pročitajte i ovo Kam McLeod i Bryer Schmegelsk (Foto: AFP) Najtraženije osobe u Kanadi Pronađena tijela? Tjednima je cijela zemlja drhtala pred dvojicom tinejdžera Slika nije dostupna Čudno pravosuđe Pročitajte deset bizarnih priča o "ubojicama" koji nisu nikada nikoga ubili!

Izvještaj koji je sastavio Human Rights Watch za zločine nad homoseksualcima krivi šijitske ekstremiste budući da su oni veoma glasni po ovom pitanju i homoseksualnost nazivaju 'neislamskim ponašanjem'. Tijela nekoliko homoseksualaca pronađena su u Bagdadu, u šijitskoj četvrti Sadr City početkom ove godine, a na njihovim je prsima bilo napisano 'pervertit' i 'psić' – pogrdne riječi kojima u Iraku nazivaju homoseksualce. Od tada se mržnja i nasilje prema homoseksualcima proširilo i na opstale gradove od kojih su neki Kirkuk, Basra i Najaf. 'Ubojstva su počinjena s namjerom, a tijela se bacaju u kontejnere sa smećem ili se vješaju i ostavljaju na ulici kao upozorenja drugima, stoji u izvještaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene