Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povlače vojnike

Sve više mrtvih Novozelanđana u Afganistanu: 'Želim da naši mladići i djevojke dođu kući'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Zeland će ubrzati povlačenje svojih vojnika iz Afganistana nakon što je izgubio još tri vojnika u pokrajini Bamijanu koja se smatrala najsigurnijom u zemlji, ali koja je sada sve više na udaru talibanskih pobunjenika.

Novozelandski premijer John Key izjavio je da će Wellington 'vrlo vjerojatno' početi povlačiti svoj kontingent, koji broji 145 vojnika, do travnja iduće godine, što je oko šest mjeseci ranije od očekivanog.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Slika nije dostupna evakuirana iz kabula Sjećate li se bebe koju su vojnici podizali preko bodljikave žice u Kabulu? Pogledajte gdje je danas

>> NATO-ov napad poguban za 24 talibana, u Heratu žrtve civili

Međutim, za povlačenje će trebati mjeseci, a ne dani, rekao je Key ustvrdivši da razlog ubrzavanja povlačenja nije ubojstvo ukupno pet novozelandskih vojnika ovoga mjeseca u Bamijanu, niti sve veća nepopularnost rata u Afganistanu među biračima.

'Želim da naši mladići i djevojke dođu kući i užasno je da smo neke od njih izgubili', rekao je Key. Tri novozelandska vojnika, među kojima jedna žena, ubijeni su u eksploziji bombe u pokrajini Bamijanu u nedjelju. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene