Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Michelle Obama otvara konvenciju

Sve je spremno za početak konvencije američkih demokrata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinje konvencija američkih demokrata. Barak Obama i službeno će prihvatiti nominaciju za drugi predsjednički mandat.

Dok je njegova supruga vježbala za večerašnji govor, predsjednik je obilazio uraganom pogođenu Louisianu. Američki je predsjednik obišao područja pogođena uraganom Isaac. Razgovarao je s čelnicima New Orelansa i tješio stanovnike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Živahno u SAD-u Prvi put u 150 godina republikanci izglasali opoziv ministra, demokrat će zamijeniti lažljivca u Kongresu Slika nije dostupna Govor o stanju nacije VIDEO: Pogledajte kako je Obama 'spustio' republikancima u Kongresu

'Očito smo još uvijek u fazi oporavka. Naš prioritet je osigurati ljudima smještaj i omogućiti im prihode. Djeca moraju u školu. Treba pomoći ljudima da se ponovno pokrenu', rekao je Barack Obama.

Posjet Louisiani za cilj je imao pokazati da se demokrati puno bolje snalaze u kriznim situacijama od republikanaca. Pogrešne korake George Busha nakon Katrine, nije htio ponoviti ni Mitt Romney. U tome je prestigao i Obamu, jer je Louisianu obišao još prošli tjedan.

>> Obama obišao područja pogođena uraganom, obećava pomoć

Dok je predsjednik obilazio jug Amerike, njegovi stranačke kolege počeli su se okupljati u Charlottu . Zbog konvencije demokrata u Sjevernu Karolinu stižu političari, ali i simpatizeri.

''Obama radi sjajan posao kada je riječ o reformi zdravstva. Mislim da je zbog toga zaslužio veliki pljesak', rekla je Corrie Sigle, pristaša Baracka Obame.

'U ovom trenutku važni su poslovi. Jako je puno nezaposlenih, a to utječe na cijele obitelji. Treba otvoriti radna mjesta', rekla je Gayle Bess, također jedna od Obaminih pristaša.

O tome što i kako Barak Obama planira činiti, večeras će govoriti njegova supruga. Michelle Obama bit će glavno lice prvog dana konvencije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene