Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobična anketa

Svaki četvrti mladi Amerikanac između Trumpa i Clinton izabrao udar meteora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi Amerikanci toliko su nezadovoljni opcijama koje im se nude na predsjedničkim izborima da bi svakom četvrtom bilo draže da divovski meteor uništi Zemlju nego da Donald Trump ili Hillary Clinton uđu u Bijelu kuću.

Anketu je među mladim američkim biračima proveo centar za javno mnijenje pri sveučilištu Massachusetts.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Slika nije dostupna Nakon govora Hillary Clinton Obama: "Mi smo svi dio istog tima"

Oko 53 posto među 1247 ispitanika u dobi od 18 do 35 godina odgovorilo je kako bi im bilo draže da golemi meteor uništi Zemlju nego da republikanski kandidat Donald Trump pobijedi na izborima.

U slučaju Hillary Clinton, meteor je bio bolja opcija za 34 posto ispitanika.

Svaki četvrti ispitanik kazao je da preferira udar meteora bez obzira tko od njih dvoje pobijedio.

"Naravno, ne mislimo da su smrtno ozbiljni", rekao je direktor centra Joshua Dyck. "Ali odgovori o meteorima nam ipak govore nešto o političkom nezadovoljstvu među američkom mladeži", dodao je.

U anketi sa zanimljivim ponuđenim odgovorima, čak 39 posto ispitanika odgovorilo je kako bi radije da se Obama proglasi doživotnim predsjednikom nego da ga zamijene Clinton ili Trump. Njih 26 posto smatra kako bi naciji bilo bolje da se idući predsjednik izabere lutrijom među cijelom populacijom.

Kada se mlade pitalo da ipak izaberu između dvoje postojećih stvarnih kandidata, Clinton je prošla mnogo bolje, za nju bi se odlučilo 54, a za Trumpa samo 21 posto ispitanika. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene