454065
454065
454065
454065
454065

Svaki četvrti mladi Amerikanac između Trumpa i Clinton izabrao udar meteora

  • , 19.10.2016., 12:34
  • Autor:
  • komentara

Mladi Amerikanci toliko su nezadovoljni opcijama koje im se nude na predsjedničkim izborima da bi svakom četvrtom bilo draže da divovski meteor uništi Zemlju nego da Donald Trump ili Hillary Clinton uđu u Bijelu kuću.

 
 
 
 
Donald Trump i Hillary Clinton (Foto: AFP)
Donald Trump i Hillary Clinton (Foto: AFP)

Anketu je među mladim američkim biračima proveo centar za javno mnijenje pri sveučilištu Massachusetts.

Oko 53 posto među 1247 ispitanika u dobi od 18 do 35 godina odgovorilo je kako bi im bilo draže da golemi meteor uništi Zemlju nego da republikanski kandidat Donald Trump pobijedi na izborima.

U slučaju Hillary Clinton, meteor je bio bolja opcija za 34 posto ispitanika.

Svaki četvrti ispitanik kazao je da preferira udar meteora bez obzira tko od njih dvoje pobijedio.

"Naravno, ne mislimo da su smrtno ozbiljni", rekao je direktor centra Joshua Dyck. "Ali odgovori o meteorima nam ipak govore nešto o političkom nezadovoljstvu među američkom mladeži", dodao je.

U anketi sa zanimljivim ponuđenim odgovorima, čak 39 posto ispitanika odgovorilo je kako bi radije da se Obama proglasi doživotnim predsjednikom nego da ga zamijene Clinton ili Trump. Njih 26 posto smatra kako bi naciji bilo bolje da se idući predsjednik izabere lutrijom među cijelom populacijom.

Kada se mlade pitalo da ipak izaberu između dvoje postojećih stvarnih kandidata, Clinton je prošla mnogo bolje, za nju bi se odlučilo 54, a za Trumpa samo 21 posto ispitanika. (Hina)


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se