Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svaka četvrta obitelj s malom djecom u Njemačkoj su stranci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaka četvrta obitelj s maloljetnom djecom u Njemačkoj stranog je podrijetla, objavio je u utorak njemački Savezni statistički ured u Wiesbadenu.

'U 27 posto obitelji s maljetnom djecom najmanje je jedan roditelj stranac ili njemački državljanin stranog podrijetla', napisano je u priopćenju Saveznog statističkog ureda. Od 14 milijuna maloljetnika koji žive u Njemačkoj, četiri milijuna stranog su podrijetla.

Pročitajte i ovo Nekretnine Nijemci nisu na vrhu Ova zemlja na prvom je mjestu po kupnji nekretnina u Hrvatskoj. Iznenadit će vas i gdje se najviše kupuju Gordan Jandroković Rekorderi Tko je u Saboru radio, a tko odmarao? Statistika je neumoljiva: "Neki misle da su lusteri, ja nisam i neću biti"

Postotak obitelji migranata na zapadu zemlje s 30 posto dvostruko je veći nego na istoku.

U Njemačkoj po službenim statistikama živi 7,2 milijuna osoba sa stranom putovnicom, ali se procjenjuje da je oko 15 milijuna stanovnika stranog podrijetla. U tu se brojku ubrajaju stranci koji su stekli njemačko držaljanstvo, ali i pripadnici njemačkih manjina iz zemalja bivšeg Varšavskog pakta koji od početka devedesetih pojačano useljavaju u Njemačku.

Prema trenutačnim statistikama u Njemačkoj trenutno živi 225.000 hrvatskih državljana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene