Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CNN se naklonio Trumpu

Pogledajte trenutak u kojem je Trump doista postao predsjednik SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump tijekom svojeg prvog obraćanja Kongresu posebno se zahvalio udovici ubijenog američkog specijalca u Jemenu, Carryn Owens. Bio je to ujedno i najemotivniji trenutak njegovog govora.

U trenutku koji je postao najupečatljiviji dio govora Donalda Trumpa pred Kongresom, američki predsjednik je, govoreći o vojnom proračunu i povećanju sredstava za američke ratne veterane, posebno izdvojio Carryn Owens, udovicu nedavno ubijenog američkog pripadnika specijalne postrojbe SEAL, Williama "Ryana" Owensa.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Donald Trump Opet će se kandidirati Bijela kuća traži od republikanaca da osude Trumpove izjave: "Zakleli su se braniti Ustav..."

Owens je ubijen u napadu na uporište al Kaide u Jemenu, a Trump je poručio da njegova smrt nikako nije bila uzaludna, jer je u tom napadu izvučeno mnoštvo važnih obavještajnih podataka.

"Ryan je umro kako je i živio, kao ratnik i junak koji se borio protiv terorizma i koji je branio našu zemlju", poručio je Trump.

Owens je u suzama zapljeskala i ustala, shrvana emocijama, dok su joj američki predsjednik i svi kongresnici zapljeskali u znak poštovanja. U jednom trenutku pogledala je prema nebu i skupila ruke u molitvu, dok je trajao najduži pljesak tijekom jednosatnog Trumpovog govora.

Možda još i veći trenutak dogodio se na CNN-u, koji je u Trumpovoj nemilosti i za koji Trump tvrdi da plasira "lažne vijesti". Naime, CNN-ovog političkog komentatora Vana Jonesa taj se trenutak toliko dojmio da je rekao sljedeće:

"On je u tom trenutku postao predsjednik SAD-a, točka. Bio je to jedan od najnevjerojatnijih trenutaka u dosadašnjoj američkoj politici, točka", zaključio je Jones.

Povrh svega, Trumpu je podrška birača značajno porasla nakon govora i najveća je koju ima od preuzimanja dužnosti američkog predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene