Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobrovoljna aktivnost

Suzavac u oči, kao dio školskog projekta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škola u Ohiou brani svoju odluku da upotrijebi suzavac na skupinu školaraca. Kažu da je to bila lekcija o provedbi zakona i posljedica.

Incident se dogodio prošlog tjedna u Barbertonu, oko 40 milja južno od Clevelanda. Kao dio predmeta zakon i javne sigurnosti, instruktor je napedao učenike uz zid i upotrijebio suzavac na svakom od njih, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Nemiri u Grčkoj - 1 Najsmrtonosnija nesreća VIDEO/FOTO Urlici i šok granate na ulicama Atene: Žestoki sukobi policije i građana Bačen suzavac u splitskom klubu Zasad se ne zna počinitelj VIDEO Tko je bacio suzavac u noćnom klubu? Istražuje se je li nedavna lažna dojava o bombi povezana sa slučajem

Škola kaže da su se studenti dobrovoljno prijavili za tu aktivnost, kao i da su dobili odobrenje roditelja."Studenti su morali imati roditeljsko dopuštenje kako bi sudjelovali u vježbi", rekao je nadzornik u Barberton školi, Patricia Cleary.

Studentica Madison Garland izjavila je za CNN da joj se videozapis činio smiješnim na početku, ali je na kraju zbog vrištanja i boli učenika, gledanje postalo neugodno.

Instruktor klase je bivši šef policije, a videozapis je snimio jedan od roditelja.

"To je dio naše obrambene taktičke obuke koju smo pokrili ove godine. Učenici će imati iritaciju i peckanje očiju oko 30 minuta do sat vremena, sve je kontrolirano i sigurno. Ovo iskustvo za studente je potpuno dobrovoljno" izjavio je insturktor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene