Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljna je

Suu Kyi se sastala s predsjednikom Mianmara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sung San Suu Kyi sastala se s mianmarskim predsjednikom Theinom Seinom u Naybyidawu i taj drugi njihov razgovor u osam mjeseci pokazuje da čelnica oporbe odsad zauzima važno mjesto na političkoj sceni Mianmara.

"Zadovoljna sam", rekla je Suu Kyi, ali nije otkrila sadržaj razgovora koji je nazvala privatnim.

Oporbena čelnica koja je 15 godina provela u kućnome pritvoru, a na djelomičnim izborima 1. travnja prvi je put izabrana u parlament, postala je nezaobilazna sugovornica civilne vlade sastavljene prije godinu kada se vojna hunta sama raspustila iako su u novoj vladi uglavnom bivši časnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predizborna kampanja Na državnoj televizji: Suu Kyi pozvala je narod da se 'oslobodi straha' Slika nije dostupna Možda se pojavi i Aung San Suu Kyi Djelomični izbori raspisani za 1. travnja na Mianmaru

>> Stranka San Suu Kyi proglasila pobjedu na djelomičnim izborima

Suu Kyi, dobitnica Nobelove nagrade za mir zbog nenasilne borbe s mianmarskom vojnom huntom, sada je potrebna režimu jer ona uživa ugled u zemlji i inozemstvu te može pomoći provedbi reforma i ukidanju međunarodnih sankcija Mianmaru.

Znak da Zapad teži upravo takvu scenarij je za petak najavljen posjet britanskog premijera Davida Camerona Mianmaru gdje će razgovarati s predsjenikom i s oporbenom čelnicom.

I Sjedinjene Države najavile su da će pomoći ublažavanju ograničenja na ulaganja te da će brzo imenovati veleposlanika. Za brzo ukidanje sankcija izjasnila se i Međunarodna krizna skupina (ICG) sa sjedištem u Bruxellesu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene