Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputila pismo vođi hunte

Suu Kyi predlaže suradnju s vladajućom huntom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatočena oporbena čelnica Aung San Suu Kyi izjavila je da je spremna surađivati s mianmarskom vladajućom huntom ne samo da bi se ukinule međunarodne sankcije, nego i u drugim područjima koja bi koristila Mianmaru.

U pismu vođi hunte generalu Thanu Shweu, koje je objavljeno u utorak, zatražila je sastanak na kojem bi objasnila kako kani surađivati u područjima 'korisnima za zemlju'. Njezina stranka Nacionalna liga za demokraciju objavila je to pismo, a prije toga je u općim crtama prepričala njegov sadržaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neće je osloboditi Mianmar: Vrhovni sud potvrdio kućni pritvor Suu Kyi Slika nije dostupna Nakon sedam godina kućnog pritvora Mianmar: Oslobođen drugi čovjek stranke Suu Kyi

>> Mianmar: Hunta odbila žalbu Aung San Suu Kyi

Inicijativa Suu Kyi njezin je najnoviji pokušaj da razbije političku pat-poziciju koja je počela 1990. kad je zatočena nakon izborne pobjede. Vojska joj nije dopustila da preuzme vlast, nego je još jače udarila na prodemokratske snage te zemlje. Suu Kyi u kućnom je pritvoru provela 14 od zadnjih 20 godina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene