Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sutkinji zabranjen rad jer je zaboravila pustiti nedužnog čovjeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska sutkinja, zbog koje je nedužni građanin 15 mjeseci proveo u zatvoru, osuđena je na jednogodišnju zabranu rada.

Osim što joj je na godinu dana zabranjeno obavljanje dužnosti, sutkinja ća morati nedužnom zatvoreniku platiti 100.000 eura odštete, odlučio je sud u Granadi na jugu Španjolske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Afera iza rešetaka Policajka svom dečku zatvoreniku slala seksi fotografije i švercala drogu: "Vjerovala je da ju voli" Zatvor u Splitu, arhiva je li bilo propusta? Drama u splitskom zatvoru: Zatvorenik se objesio u WC-u, cimeri priskočili da ga spase

Sutkinja je svojedobno zbog nedostatka dokaza oslobodila 32-godišnjeg, nezaposlenog, građanina optužbe za krađu ručne torbice. Međutim, zaboravila je dati nalog zatvorskoj upravi da ga puste iz pritvora.

Objašnjavajući grešku, rekla je kako je bila uvjerena da se upravo oslobođeni ionako nalazi u zatvoru zbog drugih prijestupa.

Predstavnici pravosuđa otkrili su ga tijekom rutinske kontrole.

Nevini zatvorenik, koji je u zatvoru proveo točno 437 dana, izjavio je da je nepismen i da nije mogao pročitati pesudu. Pretpostavio je da je osuđen.

Ista je sutkinja u još dva slučaja zatvorenike otpustila iz zatvora sa zakašnjenjem većim od 30 dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene