Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Dijalog se mora nastaviti"

Kratki susret Plenkovića i Cerara u Podgorici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Miro Cerar u srijedu se u Podgorici nakratko susreo sa svojim hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem, ali su obojica ostali pri svojim poznatim stajalištima oko arbitraže o granici.

Slovenski premijer Miro Cerar je u Podgorici sudjelovao na posebnom zasjedanju država članica Jadranske povelje i zemalja koje u toj incijativi imaju status promatrača.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene" Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

Novinarima je potvrdio da je na skupu "nakratko" govorio i s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem,  pri čemu su ostali pri svojim poznatim stajalištma glede arbitraže o granici.

"Konstatirali smo da moramo nastaviti dijalog, no za nas je prihvatljiv samo razgovor o implementaciji arbitražne presude", kazao je slovenski premijer u Podgorici novinarima.

On je također poručio da vrata euroatlantskih asocijacija moraju ostati otvorena za države zapadnog Balkana, te da je stabilnost balkanske regije za Sloveniju od strateškog značenja, zbog čega Ljubljana tim zemljama aktivno pomaže u reformama i napretku na njihovu putu u EU i NATO. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene