Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Don Ivan Grubišić poručio

'Suspendiran sam zbog stavova o crkvenim privilegijama i ugovoru s Vatikanom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Don Ivan Grubišić tvrdi kako zna prave razloge zbog kojih je prošlog tjedna suspendiran od strane nadbiskupa Marina Barišića.

Tvrdi da je glavni razlog njegove suspenzije činjenica što se zalaže za ukidanje privilegija i reviziju Vatikanskih ugovora. 'Ja se zalažem za reviziju, jer u ugovorima piše kad se promijeni stanje, pristupa se reviziji ovih ugovora. Ne može se Crkvi davati 380 milijuna godišnje ili 500 tisuća crkvenim zajednicama, a da narod ide na kante za smeće', poručio je don Grubišić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijedlog Kluba Glasa i HSU-a Sabor odbio pokretanje revizije Vatikanskih ugovora, HNS bio suzdržan Slika nije dostupna na molitvenom doručku Kolinda Grabar-Kitarović: ''Nisam za reviziju Vatikanskih ugovora, to je opasan presedan''

Zaključio je da je očito nekome stao na prst te da sada treba krenuti u konačni obračun. Svjestan je da već dugi niz godina između njega i Crkve ima nesuglasica, no kaže kako je kap koja je prelila čašu bila njegova najava izlaska na parlamentarnim izborima.

Don Ivan Grubišić je na konferenciji za novinare izjavio kako se slaže da treba primjenjivati kanonski zakon koji zabranjuje svećenicima aktivnost u stranačkoj politici, no upozorava kako Savez za građansku i etičku Hrvatsku nije stranka već građanska udruga. Najavio je utok, odnosno, žalbu na sankciju od splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene