Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesuđene samoubojice

'Superman s Dunava': U 14 godina spasio 25 života!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Renato Grbić vlasnik restorana koji se bavi i ribolovom u blizini Beograda spasio je 25 života ljudi koji su pokušali samoubojstvo skokom s mosta Pančevo.

Ovaj 51-godišnjak iz Dunava nesebično spašava živote onih koji se bace s mosta. A sve je počelo prije 14 godina kada je Grbić jednog jesenskog dana lovio ribu sa svojim bratom u blizini mosta Pančevo. Odjednom su čuli da netko pada u vodu. Prišli su bliže i u vodi vidjeli muškarca te su se požurili izvući ga van. Bilo je to prvi put da je Grbić spasio nečiji život, piše AP.

Pročitajte i ovo Konstitutivna sjednica srbijanskog parlamenta U Srbiji Totalni kaos u skupštini, padaju uvrede i prijetnje: "Hajde izađi! Majku vam je*em, da vidimo kako ćete proći" Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu

Od tog dana, njegov život nikada više neće biti isti. Nedavno, dok je lovio ribu u svom čamcu, svjedočio je kako mlada djevojka skače s mosta. 'Ispod Pančevaskog mosta sam htio baciti mrežu i u tom sam trenutku čuo neki vrisak. Pogledao sam prema obali i vidio na nešto pada. Samo sam iščekivao hoće li taj koji je pao isplivati. Taj pad zna biti koban. Ako se padne na trbuh ili leđa to je kao da ste pali na beton', rekao je Grbić.

>> Policajci spasili život muškarcu koji je prestao disati

On je u Srbiji poznat kao 'Superman s Dunava'. Od beogradskih je vlasti primio i nagradu za hrabrost. Tijekom 14 godina, spasio je ljude različite dobi, društvenog porijekla i spola. Bilo je tu mladih djevojaka, sredovječnih žena, mlađih i starijih muškaraca. Grbić ih se svih sjeća, ali kontakt održava sam s jednom osobom.

'Od svih 25 osoba samo jedna djevojka koja je tada imala 18 godina, jedina je s kojom uspostavljam kontakt. Slavimo njezin drugi rođendan. Udala se, dobila je dijete i našla je pravi put prema sreći i životu', ispričao je Grbić. Svake godine u siječnju ona dolazi u njegov restoran kako bi proslavila svoj 'drugi rođendan'. Grbić joj je, kaže, bio i na vjenčanju.

Tijekom 2011. godine u Srbiji u kojoj živi oko sedam milijuna stanovnika, samoubojstvo je počinilo gotovo 1.300 osoba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene