Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija sve ozbiljnija

Suniti prisegli na vjernosti Islamskoj državi, elitne postrojbe kreću u juriš na džihadiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi lakše osvojili prorežimske gradove džihadisti su im prekinuli dotok pitke vode, a iračke snage dobit će pojačanje elitnih postrojbi u borbi protiv Islamske države.

Islamska država zatvorila je branu na sjeveru Ramadija čime je zaustavila dotok pitke vode gradovima i selima smještenim nizvodno rijeke Eufrat. Taj potez omogućava im lakše napade na gradove koji su i dalje uz Vladu.

Pročitajte i ovo Ilustracija izrazili žaljenje Kobna pogreška! Vojska ubila tinejdžere u zračnom napadu, zamijenili ih za džihadiste Slika nije dostupna Lavrov pozvao na pregovore Rusija zabrinuta zbog sukoba: "U Nagorno Karabahu raspoređuju se i džihadisti iz Libije i Sirije"

Mještani kažu kako džihadisti samo nekoliko puta u danu, na vrlo kratko, podižu dvoja vrata na brani, tek toliko da voda poteče.

U isto vrijeme iračka federalna policija najavila je slanje 800 pripadnika elitnih postrojbi kao pojačanje snaga u Anbaru koje se bore protiv džihadista. Ti borci su mahom snajperisti, stručnjaci za autobombe te za borbe u naseljenim područjima.

LJUBAVNO PISMO DŽIHADISTA 'Što god da se dogodi, ljubavi, nemoj biti tužna'

Federalna policija dodaje kako ljudi nastavljaju bježati iz područja kojima prijete džihadisti. Među njima je su i gradovi Habbaniya, Husaybah i Khalidiyah iz kojih je pobjeglo tristotinjak obitelji prema dijelovima Iraka pod kontrolom Kurda.

Paralelno s ovim događanjima neki od najjačih vođa sunitskih plemena u Iraku prisegnuli su na odanost Islamskoj državi čime se postavlja pitanje koliko će učinkovita biti dosadašnja strategija iračkih snaga za povrat Ramadija.

Sunitski šeici i vođe plemena na vjernost su prisegnuli u zajedničkoj izjavi koju je pročitao šeik Ahmed Dara al-Jumaili nakon jučerašnjeg sastanka u Faluji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene