Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isključili transporder

Sumnje stručnjaka za terorizam: Nestali zrakoplov je otet?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nestanka s radara zrakoplov je letio još četiri sata. Postoji mogućnost da je preusmjeren na drugu lokaciju u namjeri da ga se koristi u druge svrhe.

Američki istražitelji razmatraju mogućnost da je zrakoplov Boeing B777-200 kompanije Malaysia Airlinesa koji je nestao prije šest dana s 239 ljudi otet.

Pročitajte i ovo Pao avion u Austriji nesreća u Austriji Pao avion koji je letio za Istru: Četiri osobe su poginule, olupinu pronašli kod planinarskog doma Slika nije dostupna Kritike sve glasnije Kritike Maleziji zbog lošeg vođenja istrage o nestalom zrakoplovu

Najnovije tvrdnje stručnjaka za terorizam sugeriraju da je netko u zrakoplovu namjerno isključio uređaj za radijsko-frekvencijsku identifikaciju, tzv. transporder, kako bi se izbjeglo njegovo praćenje na radaru. U izvješću koje je jučer objavio The Wall Street Journal, navodi se da podaci s Boeingovih motora koji su automatski preuzeti i poslani na zemlju sugeriraju kako je zrakoplov letio još četiri sata nakon nestanka s radara.

FOTO Kineska državna agencija javlja: Satelit vjerojatno locirao nestali zrakoplov

Stručnjaci za terorizam kazali su da istražitelji aktivno rade na otkrivanju teorije je li avion otet i preusmjeren na neku drugu destinaciju u namjeri da ga se koristi u druge svrhe. Boeing je u zraku proveo ukupno pet sati nakon odlaska iz Kuala Lumpura, što znači da je u tom vremenu mogao prevaliti udaljenost od 2200 nautičkih milja, odnosno mogao je dosegnuti Indijski ocean, granicu s Pakistanom ili čak Arapsko more.

Kritike Maleziji zbog lošeg vođenja istrage o nestalom zrakoplovu

Najnovije informacije s terena javljaju da tri plutajuća objekta koja su u srijedu zabilježili kineski sateliti nisu ostaci nestalog zrakoplova.

'Otišli smo ih pogledati i ustanovili da oni ne pripadaju nestalom Boeingu',  kazao je šef malezijskog civilnog zrakoplovstva Azharuddin Abdul Rahman. Vijetnamski dužnosnici istakli su da su prostor u kojem su tražili nestalu letjelicu ''temeljito pročešljali'' te da nisu pronašli išta što bi potvrdilo da se zrakoplov srušio. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene