Obavijesti Video Pretražite Navigacija
David Miliband

'Summit G20 u Londonu obilježit će kraj američkog unilateralizma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Summit G20 početkom travnja u Londonu obilježit će 'završetak razdoblja američkog unilateralizma', ocjenjuje u četvrtak britanski ministar vanjskih poslova David Miliband u intervjuu talijanskom dnevniku Il Corriere della Sera.

'2. travnja završit će jedno razdoblje, razdoblje unilateralizma, i imat ćemo veliku priliku početi razmišljati, raspravljati i suočavati se s velikim međunarodnim pitanjima kad svi budemo na istoj razini', ističe Miliband. 'Siguran sam u jedno: Obama neće doći u London kako bi nametnuo ideje i programe jedne supersile', ističe šef britanske diplomacije.

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Ivana Petrović uživo iz Londona (Foto: Dnevnik.hr) Analiza Ivane Petrović "Šestorka zapadnobalkanskih zemalja izvan EU-a potpisala je ambicioznu, ali teško ostvarivu izjavu"

'Doći će razgovarati, razumjeti i dogovoriti se s Europom i zemljama u razvoju o najučinkovitijim strategijama za poticaj potražnje, bolje uskladiti makroekonomsku politiku, obnoviti međunarodnu trgovinu, dati poticaj siromašnim zemljama i suočiti se s problemom okoliša', tvrdi on.

'Vrijeme je da se provede otvoreni multilateralizam. To je prava vrijednost sljedećeg G20', dodaje on. Po Milibandu, 'financijska regulacija' i 'suradnja ekonomskih politika' bit će tema 'sporazuma' među zemljama u Londonu i predstavljat će čak 'dvije potpore' angažmanu koji će poduzeti njihovi čelnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene