Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno 15 policajaca

KRVAVI HITLEROV ROĐENDAN Sukob 200 neonacista i 3000 antifašista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom marša kojim su desničari obilježavali Hitlerov rođendan, došlo je do sukoba s ljevičarskim prosvjednicima.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Policija upala na skup desničara u Bruxellesu U Bruxellesu Policija upala na desničarski skup na kojem su glavni govornici Nigel Farage i Viktor Orban: "Ekstremna desnica nije dobrodošla"

Marš u njemačkom gradu Jena organizirao je pokret naziva Thugida koji je blizak s antiislamskim pokretom Pegidom. Marš na koji je došlo 200-injak neonacista, završio je većim brojem ozlijeđenih.

Policija je izvijestila kako je ozlijeđeno 15 policijskih službenika u pokušaju da smire nasilje nakon što je oko 3.000 prosvjednika protiv marša pokušalo probiti ogradu unutar koje je marširalo oko 200 ekstremnih desničara.

Prosvjednici ljevičari bacali su kamenje i boce na desničare pri čemu je oštećen nekoliko vozila, od kojih su tri pripadala snagama reda, piše The Local.de.

U smirivanju situacije sudjelovalo je nekoliko stotina policajaca te su prilikom intervencije koristili suzavac. Nije poznat broj ozlijeđenih sudionika prosvjeda i marša.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene