Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbijanje štrajka

VIDEO: Sukob policije i prosvjednika ispred Akropole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka policija sukobila se s prosvjednicima ispred Akropole koji zahtijevaju stalna radna mjesta. Dio prosvjednika je evakuiran, a nekoliko ih je privedeno.

 Ispred Akropole su prosvjedovali zaposlenici Ministarstva kulture na određeno vrijeme koji zahtijevaju stalni posao. Prosvjednici su blokirali ulaz u najpoznatiju grčku građevinu u srijedu ujutro, a to je uznemirilo veliki broj turista koji su se bunili radi činjenice da je Akropola zatvorena.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

U srijedu turisti nisu mogli posjetiti Akropolu, a grčka policija je odlučila danas im to omogućiti. Kako su prosvjednici blokirali glavni ulaz, policajci su na Akropolu ušli na stražnji ulaz kako bi osigurali ulaz.

Prosvjednici su pružali otpor pa je policija upotrijebila silu. Nakon upotrebe suzavca, policija je odgurivala prosvjednike, a nekoliko njih i privela nakon što su i dalje odbijali napustiti ulaz na Akropolu.

Približno 320 osoba koje rade na određeno vrijeme izgubit će posao krajem listopada kad isteknu ugovori. Prosvjednici traže da se prime za stalno te da dobiju zaostale plaće.

Sukob između policije i prosvjednika se dogodio kada je policija pokušala ukloniti više desetaka prosvjednika koji su blokirali ulaz u znamenitost i prikačili se za rešetke, pokazala je televizija.

Policija je upotrijebila suzavac kako bi rastjerala gomilu kao i medije koji su se okupili na ulazu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene