Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje Pašku Ljubičiću odgođeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavak suđenja bivšem časniku Hrvatskog vijeća obrane Pašku Ljubičiću, koji je bio zakazan za ponedjeljak, je odgođen, jer se prvi svjedok optužbe nije pojavio u Sarajevu pred vijećem Suda Bosne i Hercegovine.

Predsjednik vijeća sudac Šaban Maksumić mogao je konstatirati tek da se nastavak glavne rasprave po optužnici koja Ljubičića tereti za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima u središnjoj Bosni 1993. godine odgađa jer Hazim Nuhagić, koji je trebao svjedočiti o tim zbivanjima, nije došao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Policajci pronašli muškarca bez penisa: Ležao je u nesvijesti Ilustracija Stravičan zločin Sedmorica silovala 13-godišnjakinju, njezinog dečka prisilili da sve gleda: "Preklinjem vas, nemojte me povrijediti, pustite me"

Ljubičić je na početak suđenja ranije ovog mjeseca čekao u pritvoru više od pet i pol godina.

Pojašnjavajući ovu situaciju, tužitelj David Schwendeman kazao je kako se Nuhagić ispričao jer je tek nedavno dobio posao pa se plašio da će ga izgubiti izostane li zbog svjedočenja.

'Nismo htjeli inzistirati', rekao je Schwendeman.

Dodao je kako će optužba učiniti sve ne bi li se glavna rasprava ubrzala pa će ubuduće pozivati po dva svjedoka, a za njihove iskaze planirana su 23 radna dana.

Također je najavio kako će se vrijeme pokušati uštedjeti tako što neće biti posebnog izvođenja 'relevantnih činjenica' koje su već utvrđene na suđenjima pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju te će one, kada se s tim suglasi Ljubičićeva obrana, biti predstavljene vijeću Suda BiH.

Sudac Maksumić podržao je taj pristup, a Ljubičićeva odvjetnica Branka Praljak s tim se također suglasila.

Tužiteljstvo je najavilo kako bi se umjesto Nuhagića kao prvi svjedok optužbe narednog tjedna pred sudom trebala pojaviti Smaila Šahman.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene