Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udarac tužiteljstvu

Suđenje kenijskom predsjedniku: Dva svjedoka povukla iskaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica svjedoka na suđenju kenijskom predsjedniku Uhuru Kenyatti pred Međunarodnim kaznenim sudom (ICC) povukla su iskaz, a jedan od njih rekao je i da bi ga svjedočenje dovelo u opasnost, vidi se iz sudskih dokumenata objavljenih u četvrtak.

Povlačenje dvojice svjedoka čiji identitet nije objavljen novi je udarac tužiteljstvu koje muku muči da održi optužnicu protiv Kenyjatte i njegova zamjenika Williama Ruta. Optuženi su za zločine protiv čovječnosti: navodno su prije pet godina organizirali poslije izborno nasilje u kojem je ubijeno 1200 ljudi.

>> Kenija: Kenyatta pošteno pobijedio na izborima

Tužiteljstvo je u ožujku već moralo odustati od tužbe protiv Kenyattina suoptuženika Francisa Muthaure, a glavni tužitelj Fatou Bensouda rekao je kako su svjedoci ili mrtvi ili se boje svjedočenja.

Kenyatta i Ruto bili su na suprotnim stranama u sukobima 2008., ali zbližila ih je ICC-ove optužnica i zajedno su u ožujku pobijedili na predsjedničkim izborima. (Hina)

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Suđenje Marku Franciškoviću - 2 nasilne metode Potvrđena optužnica protiv Franciškovića: Evo za što ga se tereti

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene