Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožavanje pravde?

Suđenja za ratne zločine u regiji spora i neučinkovita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sporost i neučinkovitost u suđenjima za ratne zločine u regiji mogu ugroziti zadovoljenje pravde, rečeno je na konferenciji za novinare u Beogradu nakon međunarodne konferencije pod nazivom 'Suđenja za ratne zločine - aktualan trenutak, rezultati, perspektive'.

'Zbog sporosti u suđenju objektivna je opasnost da izgubimo proces. Svjedoci i okrivljenici u predmetima mogu se razboljeti, umrijeti ili nestati', rekao je novinarima u ime organizatora skupa predsjednik Okružnog suda u Beogradu i Vijeća za ratne zločine Siniša Važić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Del Ponte: Crna Gora se treba pripremiti za suđenja Slika nije dostupna Vrhovni sud danas razmatrao predmet 'Lora'

Upozoreno je i da ta kažnjiva djela ne smiju služiti za dnevnu politiku, već moraju biti konstantna, a društvo o njima mora biti izviješćeno na prikladan način.

Prema njegovim riječima na skupu je postignut dogovor da se pojača sudbena suradnja u regiji, što podrazumijeva razmjenu podataka i češće sastanke sudaca.

Sljedeći skup, kako je rekao, najvjerojatnije će se održati na proljeće u nekoj od zemalja zapadnog Balkana.

Međunarodnu konferenciju organiziralo je Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, u suradnji s Misijom Organizacije za europsku sigurnost i suradnju u Srbiji, a sudjelovali su suci iz Hrvatske, BiH i Crne Gore te suci Haaškog suda Fausto Pocar i Carmel Agius.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene