457719
457719
457719
457719
457719

Sudac im na dodjeli državljanstva rekao da napuste SAD ako im se ne sviđa Trump

  • , 20.11.2016., 18:59
  • Autor:
  • komentara

Sudac iz Teksasa, koji je vodio ceremoniju dodjele američkog državljanstva, u obraćanju skupini novih državljana poručio je da odu u neku drugu zemlju ako im se ne sviđa Donald Trump.

 
 
 
 
Svečanost dodjele američkog državljanstva (Foto: AFP)
Svečanost dodjele američkog državljanstva (Foto: AFP)

"Uvjeravam vas nije važno jeste li glasali za njega ili niste. Ako ste državljanin SAD-a on je vaš predsjednik", rekao je sudac John Primomo u četvrtak na svečanosti u San Antonio u četvrtak, prenosi New York Daily News.

"On će biti vaš predsjednik. A ako vam se to ne sviđa trebate ići u drugu zemlju", kazao je grupi imigranata kojima je službeno odobreno američko državljanstvo.

Sudac Primono je bio oštar i prema beku NFL-a Colinu Kaepernicku koji u znak protesta kleči na terenu za vrijeme himne.

''Ja to prezirem. Možete prosvjedovati protiv stvari koje se događaju o ovoj zemlji i imate svako pravo na to. Ali to ne smijete činiti na način da vrijeđate nacionalne simbole kao što su himna ili zastava SAD-a'', kazao je Primono.

Kasnije je dodatno pojasnio svoje izjave. Nadao se, kazao je, da će njegov govor biti poruka jedinstva. ''Nisam glasao za Trumpa, ali nove državljane moramo poticati da poštuju predsjednika, bez obzira na politički stav''.

Unatoč pomalo bizarnom govoru na ceremoniji dodjele državljanstva nitko od prisutnih se nije pokolebao u želji da postane državljanin SAD-a.

''Uzbudljivo je biti Amerikanac. Vjerujem da je Amerika veća od toga tko je na vlasti'', kazao je novopečeni Amerikanac Mohammed Al Farradh, inače porijeklom Iračanin.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se