Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povreda časti i osobnih prava

Sud zabranio fotomontažu s časnikom SS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački sud u utorak je zabranio fotomontažu na kojoj je predsjednica njemačkog Saveza prognanika Erika Steinbach prikazana u društvu časnika SS-a.

Prema presudi suda u Koelnu, fotomontaža što ju je izradila udruga 'Poljsko povjerenstvo' ne može se opravdati slobodom tiska. Fotomontaža predstavlja povredu časti i osobnih prava Erike Steinbach, stoji u presudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Licem u lice 'ČESTITAM, ZASLUŽIO SI MEDALJU!' Bandić će dati medalju tvorcu ove fotomontaže Slika nije dostupna Dočekao Annu Frank Počinje suđenje bolničaru iz Auschwitza

Plakat na kojemu je objavljena fotomontaža nije opravdan ni kao satira, zaključio je sud. Protiv presude moguća je žalba višem sudu.

Udruga 'Poljsko povjerenstvo' zauzima se za sprječavanje tužbi kojima bi Nijemci mogli zatražiti ostvarivanje svojih prava u bivšim dijelovima Njemačke koji danas pripadaju Poljskoj. Udruga je na svojoj internetskoj stranici i na plakatu objavila fotomontažu koja predsjednicu udruge Nijemaca prognanih nakon Drugog svjetskog rata prikazuje u društvu časnika SS-a i križara. Uz fotomontažu objavljene su i riječi Adolfa Hitlera.

Objektivni promatrač može shvatiti fotomontažu samo kao poruku da Steinbach slijedi iste ciljeve kao i Treći Reich. Taj je dojam pojačan i Hitlerovim citatom, a sve skupa prelazi granicu dopuštene kritike, navodi se u obrazloženju presude suda u Koelnu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene