Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od osvete

Sud odogodio odluku da Iranka bivšem dečku ulije kiselinu u oči

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ameneh Bahrami trebala je danas 27-godišnjem Majidu Movahediju, koji ju je zalio kiselinom, vratiti istom mjerom, usuti mu sumpornu kiselinu u oči.

Sud u Teheranu odlučio je odgoditi izvršenje kazne na muškarcu koji je poznanicu unakazio kiselinom, prenosi agencija ISNA ne navodeći izvor informacije.

Pročitajte i ovo James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor

>> 'Oko za oko': Unakažena Iranka će uliti krvniku kiselinu u oba oka

Nasilnik je 2004. godine djevojku zalio kiselinom jer se nije htjela udati za njega. Dva tjedna kasnije sam se predao policiji, a osuđen je u veljači 2009. Sudac mu je odredio zatvor i da djevojci plati odštetu do 20.000 eura, no Ameneh je odbila novac i žalila se. Tražila je osvetu na isti način objasnivši da će takva kazna imati 'zastrašujući efekt na sve buduće potencijalne nasilnike'. Sudac je na kraju prihvatio princip 'oko za oko, zub za zub'.

Ameneh je dosad imala 17 operacija, no liječnici joj nisu uspjeli spasiti vid, a lice joj je unakaženo. Amnesty International se pobunio protiv okrutne i neobične kazne, no Iranka, koja danas živi u Španjolskoj, javno je upitala sve za koliko bi se novca mijenjali s njom. Novi datum izvršenja kazne se ne zna. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene