Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog zlouporabe položaja

Sud odbio pustiti Timošenko iz pritvora, Ukrajinci prosvjeduju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud je odbio puštanje iz pritvora heroine narančaste revolucije. Timošenko je na saslušanje dovedena u policijskoj marici, uz prosvjede brojnih pristaša.

Julija Timošenko ostaje u pritvoru i sud u Kijevu odbio je zahtjev bivše ukrajinske premijerke da obranu nastavi sa slobode. Timošenko je pritvorena prošloga tjedna zbog nepoštivanja odluka suda. Sudi joj se za zlouporabu položaja.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Slika nije dostupna Politički motivirano? SAD traže trenutačno oslobođenje Timošenko

Mnogi Ukrajinci optužbe protiv bivše premijerke smatraju lažnima. Riječ je, kažu, o montiranom političkom suđenju. Julija Timošenko optužena je da je kao premijerka sklopila nepovoljne plinske ugovore s Rusijom. Sve to, stoji u optužnici, nanijelo je golemu štetu gospodarstvu Ukrajine i prijeti joj 10 godina zatvora.

Julija Timošenko pritvorena je prošloga petka i to stoga što je sud procijenio da se ne ponaša u skladu s odlukama vijeća. Kazneni postupak počeo je u travnju. Svakako da se u slučaju Timošenko ne može isključiti američko-ruska borba za utjecajem u Ukrajini.

Iza narančaste revolucije, Julije Timošenko i Viktora Juščenka stajao je američki izborni inženjering. Njihova vlada u gospodarskom smislu nije ispunila očekivanja ukrajinskog naroda. Euforija je splasnula pod neimaštinom i Ukrajinom sada vladaju reformirani komunisti proruski orijentiranog Viktora Janukoviča. Amerika traži oslobađanje bivše premijerke, a Europska unija izražava zabrinutost zbog provođenja selektivne pravde.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene