Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašno

Sud mu je oprostio što je silovao jer je oženio svoju žrtvu (15)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Silovatelju je prijetila kazna do 30 godina zatvora i bičevanje.

Ahmad Syukri Yusuf, Malezijac u dvadesetim godinama koji je lani silovao 14-godišnju djevojčicu, izbjegao je zatvorsku kaznu jer je svoju žrtvu nedavno oženio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravičan poziv Nazvala je policiju, tražila pomoć, ali ubrzo je umrla Ilustracija podignuta optužnica Horor u Slavoniji: S prijateljem brutalno silovao kumovu ženu usred bijela dana, tortura je trajala satima

Silovatelju je prijetila kazna do 30 godina zatvora i bičevanje, međutim nakon što je pokazao papire da je s djevojčicom stupio u brak, sud u Sarawaku je zaključio da nema potrebe nastaviti slučaj.

Jasno, takva je presuda izazvala bijes brojnih tamošnjih aktivista za ljudska prava, koji su pojasnili da se u Maleziji tako silovatelji nerijetko spašavaju.

Naime, roditelji žrtava će nekad radije dati njihove ruke silovateljima nego da im se ime kalja po sudovima, a tu je i faktor materijalne koristi.

"Tijekom godina sam radila na puno takvih slučajeva i često se događa da silovatelj oženi svoju žrtvu od koje se nedugo potom razvede i obitelji isplati dogovoreni iznos. Ali silovanje je silovanje i ovu odluku suda mogu ocijeniti samo kao nepravdom", izjavila je za AFP Aegile Fernandez, predstavnica jedne tamošnje nevladine udruge. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene