Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

ubojstva zarobljenika

Bivšem pripadniku HVO-a Sud Bosne i Hercegovine odredio jednomjesečni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine u četvrtak je odredio jednomjesečni pritvor hrvatskom državljaninu Zdenku Grbavcu koji je početkom tjedna uhićen pri ulasku u BiH pod sumnjom da je počinio ratne zločine.

Odlučujući o zahtjevu Tužiteljstva BiH za određivanje pritvora, sud je ocijenio kako je ta mjera opravdana jer postoji opasnost od bijega i ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i suučesnike, stoji u priopćenju Suda BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODVJETNIK ZA NOVU TV "Generala Matuzovića smatraju herojem Bosanske Posavine" Slika nije dostupna IZJASNILI SE DA NISU KRIVI Počelo suđenje pripadnicima HVO-a za zločine u Orašju

Zdenko Grbavac (51), koji je i državljanin BiH, uhićen je u ponedjeljak na graničnom prijelazu Bijača kada je iz Hrvatske ulazio u BiH.

Tužiteljstvo BiH ga tereti za kazneno djelo zločina protiv čovječnosti.

Potankosti o istrazi nisu objavljene, no lokalni mediji navode kako je Grbavac pod istragom jer je navodno kao pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) sudjelovao u ubojstvu trojice zarobljenika srpske nacionalnosti.

On je navodno zet političara Bože Ljubića, zastupnika u Hrvatskom saboru koji je ujedno predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH, organizacije koja koordinira rad većine političkih stranaka s hrvatskim predznakom u toj zemlji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene