Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedvojbeno dokazan zločin

Sud BiH: Za ratno silovanje djevojčice 10 godina zatvora i novčana odšteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica bivših pripadnika vojske bosanskih Srba osuđena su pred Sudom BiH na po deset godina zatvora nakon što su proglašeni krivim za silovanje djevojčice počinjeno 1992. godine kada je ona imala svega 14 godina.

Uz zatvorsku kaznu silovateljima sudsko je vijeće odredilo i isplatu novčane odštete žrtvi, što je presedan u bosanskohercegovačkom pravosudnom sustavu jer je novčana naknada redovito bila predmetom dugotrajnog i neizvjesnog parničnog postupka.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Treći dan potrage Dvogodišnje Danke nema dva dana, istraga kreće u novom smjeru, susjeda: "Jedna stvar mi je sumnjiva" Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Nepravomoćnom presudom bivši pripadnici postrojbe pod nazivom Kotorvaroška brigada Vojske Republike Srpske, Bosiljko i Ostoja Marković, proglašeni su krivim za silovanje djevojčice čiji je identitet ostao zaštićen tijekom cijelog suđenja.

Sud je ocijenio kako je Tužiteljstvo BiH tijekom postupka nedvojbeno dokazalo kako je taj zločin doista počinjen.

UBOJICA DJEVOJČICE Monstrum-silovatelj dobio maksimalnu kaznu

Markovići su s još jednim supočiniteljem, koji je kasnije poginuo, djevojčicu oteli iz njene kuće u jednom selu kod Kotor-Varoši te su je potom odvezli automobilom i uz prijetnju smrću višestruko silovali.

Ukoliko presuda bude potvrđena, Markovići će, uz to što će odležati deset godina u zatvoru, djevojci morati isplatiti i odštetu u iznosu od 26.500 konvertibilnih maraka (oko 13.500 eura).

Sud je tako prihvatio tužbeni zahtjev silovane djevojke odredivši da joj silovatelji moraju isplatiti novčanu naknadu zbog nanesene duševne boli, povrede prava i slobode te trajnih posljedica što ih je silovanje ostavilo na njen razvitak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene