Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neželjeni poklon

Studentica Putinu: Što će biti sa Snowdenom?; Putin: Otkud da ja znam?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin okarakterizirao je dug posjet bivšeg suradnika NSA, Edwarda Snowdena, na moskovskom aerodromu, kao nametnuti poklon SAD-a koji zapravo nije dobrodošao u Rusiju.

U još jednoj avanturističkoj epizodi, s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u glavnoj ulozi, mogli smo vidjeti kako ruski čelnik u maloj podmornici razgledava dno Finskog zaljeva i ostatke frigate Oleg, koja je potonula još 1869. godine i koja se nalazi na 180 kilometara zapadno od St. Petersburga.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

>> Slučaj Edwarda Snowdena: Rusija nije dobila zahtjev za azilom

No međutim, studente arheologije, s kojima se Putin družio nakon svoje nove avanture, više je zanimalo što će biti sa Snowdenom, prenosi Reuters.

'Što će sad biti s njim?', upitala je jedna studentica.

'S kim?', zbunjeno je odgovorio Putin.

'Sa Snowdenom', pojasnila je djevojka.

'Otkud da ja znam?', ispalio je Putin, uz salvu smijeha studenata. 'To je njegov život i njegova sudbina. On je došao na naš teritorij bez pozivnice. Mi ga nismo pozvali... On je zapravo putovao prema drugim zemljama, ali čim je poletio i to se saznalo, naši američki partneri su u načelu blokirali njegovo daljnje kretanje', pojasnio je Putin.

'Prvo smo mu rekli, možeš ostati ako želiš, ali moraš prestati sa svojim političkim aktivnostima. Imamo odnose s SAD-om i ne želimo da ih tvoji postupci naruše. On je odgovorio kako ne želi ostati', nastavio je Putin, a studenti su se opet počeli smijati.

''Vi se smijete, ali ja sam potpuno ozbiljan. Onje rekao kako želi nastaviti borbu za ljudska prava i istaknuo je kako smatra da su SAD prekršile određene norme međunarodnog zakona i uplele se u privatne živote. Odgovorili smo mu da može nastaviti s tim, ali bez naše pomoći. Mi imamo druge stvari oko kojih se borimo', rekao je Putin.

Na kraju je rekao kako je Snowdenu jasno koji su uvjeti političkog azila u Rusiji te da se po njegovim posljednjim izjavama može vidjeti kako lagano mijenja svoj stav, no da situacija i dalje nije čista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene