Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija ministarstva zdravstva

Sve za sigurnost: Besplatno dijele šarene i mirisne kondome

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nezadovoljstva trendom opadanja zaštite pri spolnom odnosu, južnoafričko ministarstvo zdravstva odlučilo je studentima nuditi besplatne prezervative različitih boja i mirisa.

Studenti južnoafričkih sveučilišta odsad će besplatne prezervative dobivati u cool inačici, u bojama, namirisane i u privlačnom pakovanju, objavilo je ministarstvo zdravstva nezadovoljno trendom opadanja zaštite pri spolnom odnosu u toj zemlji najviše pogođenom epidemijom AIDS-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija užas u JAR-u U nesreći poginulo 45 ljudi: Autobus pao preko mosta pa se zapalio Ilustracija Organizacija rada Kako će raditi bolnice na dan izbora: Ministarstvo objavilo upute

'Prezervativi dostupni na tržištu zastarjeli su i ne privlače mlade', a proizvod prodaje njegovo privlačno pakiranje, zatim boja i miris i sve to mora postati 'cool', kaže glasnogovornik ministarstva Joe Maila.

JAR: U trbuhu mu pronašli 220 dijamanata

Kampanja će početi u svibnju u državi u kojoj je 6,4 milijuna Južnoafrikanaca ili 12,2 posto stanovnika bilo seropozitivno 2012., prema službenim podacima. Južnoafrikanci su sve skloniji mijenjanju partnera, prema studiji koja pokazuje opći pad uporabe prezervativa od 2008., kao i porast broja zaraženih virusom HIV (gotovo 470.000 u 2012., prema 370.000 u 2011.) Samo trećina ispitanika (36,2 posto) izjavila je da je koristila prezervativ pri zadnjem spolnom odnosu, dok je 2008., taj broj iznosio 45,1 psoto.

U Južnoj Africi strah od smrtnosti oboljelih od AIDS-a u padu je zbog distribucije antiretrovirusnih lijekova pa su se ljudi znatno opustili kad je riječ o primjeni mjera zaštite od zaraze virusom HIV. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene