Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđeni na po šest godina

Stručnjaci zgroženi presudom seizmolozima za potres u L'Aquili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvena zajednica diljem svijeta zgrožena je presudom talijanskim znanstvenicima koji su proglašeni krivima jer nisu predvidjeli razoran potres u L'Aquili.

Zatvorska kazna talijanskim seizmolozima izazvala je zgražanje stručnjaka diljem svijeta. Upozoravaju da bi presuda mogla ugroziti znanstvena istraživanja.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

>> Osuđeni na 6 godina zatvora jer nisu upozorili na katastrofalni potres!

Sud u L'Aquili na šest godina zatvora kaznio je šestero znanstvenika i jednog vladinog dužnosnika. Osuđeni su jer nisu predvidjeli razoran potres koji je pogodio taj grad pri čemu je poginulo više od 300 ljudi.

'Pred Bogom i ljudima kažem da ne osjećam da sam učinio nešto loše, da sam pogriješio. Nisam mogao učiniti ništa bolje', izjavio je bivši zamjenik zapovjednika talijanske civilne zaštite Bernardo de Bernardinis.

'Nije pošteno prebaciti krivnju na znanstvenike koji su cijeli život odlično proučavali prirodni fenomen. Za ovu situaciju stvarno su odgovorne političke vlasti koje se nisu uspjele nositi s kritičnim stanjem', rekao je seizmolog sa sveučilišta u L'Aquili Antonio Moretti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene