Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za 79 ubojstava iz nehaja

Strojovođa priznao: Nemarno sam vozio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strojovođa vlaka koji je u srijedu navečer iskočio iz tračnica kod Santiaga de Compostele optužen je za 79 ubojstava iz nehaja i pušten na slobodu do početka suđenja.

Na sudu je 52-godišnji strojovođa Francisco Jose Garzon u subotu proveo pet sati i ondje je najviše bio ispitivan o brzini kojom je vozio vlak dok je ulazio u zavoj na tračnicama u blizini Santiaga de Compostela u srijedu navečer, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Ilustracija Očevid u tijeku Željeznička nesreća kod Bjelovara: Vlak naletio na kombi, vozač prevezen u bolnicu

Sudac Luis Alaez formalno je optužio Garzona za 79 ubojstava i mnogobrojne tjelesne ozljede počinjene iz profesionalnog nehaja, objavio je sud. Španjolski mediji pišu da je Garzon priznao da je pogriješio i prebrzo ušao u zavoj. Naposljetku je pušten, ali zabranjeno mu je da napusti zemlju i u policiju se mora javljati svaki tjedan.

Strašna nesreća dogodila se prilikom ulaska u zavoj, a poginulo je 79 osoba. Smatra se kako je uzrok nesreće najvjerojatnije bila velika brzina.

>> Strojovođa iz 'vlaka smrti' optužen za ubojstvo iz nehaja

'Postoje razumne indikacije da se smatra da bi strojovođa mogao biti odgovoran za ono što se dogodilo, što u svakom slučaju moraju utvrditi sudac i istraga', rekao je ministar.

U policijsku postaju strojovođa je priveden u subotu nakon izlaska iz bolnice gdje je bio primljen zbog lakših ozljeda. (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene