Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantna zapljena

Zaplijenjene pilule čiji je glavni sastojak prah mrtvorođenčadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće pilula koje napunjenih s prahom ljudskog mesa zaplijenjene su na južnokorejskoj carini.

Ove su pilule na glasu kao čaroban lijek za sve vrste bolesti, a potječu iz Kine gdje su korumpirani zdravstveni djelatnici farmaceutskim kompanijama dojavljivali o mrtvorođenčadi i o abortiranim fetusima.

Pročitajte i ovo Zapljena u Trogiru Podiguta optužnica Velika zapljena amfetamina u Trogiru: Uhićeni 52-godišnjak uz sebe imao i pištolj Ilustracija Potez odmazde Teheran potvrdio odmazdu: ''Naša mornarica zaplijenila je tanker u Omanskom zaljevu''

Farmaceutske su kompanije kupovale tijela mrtvorođenčadi koja su se u klinikama pretvarala u prah i miješale s biljkama kako bi se prikrio stvarni sadržaj ovih morbidnih pilula.

Kineske su vlasti, navodno, znale za ove pilule i pokušavali su zaustaviti njihov izvoz iz Kine, no tisuće paketa uspjele su prijeći granicu s Južnom Korejom.

>> Pronađen lijek za rak, farmaceute ne zanima jer nema zarade?

Inače, u Kini postoji ogromna potražnja za alternativnim lijekovima, u koje spada i ovaj 'lijek', a kroz povijest su Kinezi konzumirali ljudsku posteljicu kao lijek za cirkulaciju.

Kako pišu strani mediji, na zaplijenjenim pilulama napravljeni su testovi koji su potvrdili da im je glavni sastojak upravo ljudsko meso. Iako je Kinezu vjeruju kako im ovi lijekovi pomažu, istina je daleko od toga.

Pilule s ljudskim mesom sadržavaju super-bakteriju i još mnoštvo štetnih sastojaka, piše Daily Mail.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene