455477
455477
455477
455477
455477

OBJAVLJENA STRAVIČNA SNIMKA - Majka i troje djece ubijeni pod kotačima kamiona

  • , 31.10.2016., 16:37
  • Autor:
  • komentara

Zastrašujuće snimke dash kamera u kamionu pokazuju kako je došlo do stravičnog sudara na u kojem su poginuli majka i troje djece.

 
 
 
 
Snimke dash kamera na kamionu (Screenshot: Thamey Valley Police)
Snimke dash kamera na kamionu (Screenshot: Thamey Valley Police)

Vozač kamiona cestom u blizini britanskog grada Newbury brzinom od 80 kilometara na sat naletio je na kolonu vozila ispred sebe, pri čemu su smrtno stradale majka i troje djece, jedno u dobi od 13 i dvoje od 11 godina. Ova se nesreća dogodila u kolovozu, a policija je sada objavila snimku iz kamiona koja pokazuje zbivanja u unutrašnjosti kabine i cestu ispred kamiona.

Na snimci se vidi kako 30-godišnji vozač kamiona tipka na mobitel dok vozi 80 kilometara na sat te nije stigao pravovaljano reagirati kada je ispred sebe vidio kolonu vozila, piše Daily Mail. Istraživanja su pokazal da je na mobitelu tražio glazbu.

Smrt za putnike u automobilu koji je završio pod kotačima kamiona, bila je trenutačna. Vozač kamiona priznao je krivnju te je osuđen na deset godina zatvora.

Nesreći je svjedočio otac djece koji se nalazio u susjednom automobilu i vidio je kako mu pred očima umiru supruga i djeca. On smatra da kazna od deet godina nije dovoljna za ovakav zločin.

Stravičan udar možete pogledati u priloženom videu, ali upozoravamo da je snimka uznemirujuća.
 

 

Uporaba mobitela tijekom vožnje u svim je europskim zemljama kažnjiva.

U Republici Hrvatskoj Zakon o sigurnosti prometa na cestama u poglavlju 1. Uvjeti za upravljanje vozilima u članku 196. propisuje: (3) Vozač motornog vozila za vrijeme vožnje ne smije upotrebljavati mobitel niti druge uređaje na način koji bi umanjili mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja motornim vozilom; (4) Mobitel se može koristiti za vrijeme vožnje ako se upotrebljava naprava koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruke; (6) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji postupi suprotno odredbama stavka 2., 3. i 4. ovoga članka.

Protekle 2015. godine policija je evidentirala 38.988 prekršaja zbog nedopuštenog korištenja mobitela tijekom vožnje, a to predstavlja 4,8% svih prekršaja ili peti prekršaj po učestalosti.

Vidite li često vozače kako razgovaraju ili tipkaju na mobitel?

glasova
glasova
glasova

Ukupno glasova: 1957

Pogledaj sve ankete

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se