Obavijesti Video Pretražite Navigacija
63 poginule osobe

Stravična nesreća: Pogledajte što je ostalo od vlaka s 1.000 putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravična željeznička nesreća s najmanje 63 poginule osobe dogodila se u Indiji.

Na sjeveru te zemlje putnički vlak Kalka Mail bio je na putu za grad Kalku, kad je iz neutvrđenih razloga iskočio iz tračnica, prenosi AP. U općem kaosu koji je nastao, poginulo je 36 osoba, a ozlijeđeno je preko 15o.

Pročitajte i ovo Željeznička nesreća u Srbiji Teška nesreća u Beogradu Sudarili se vlakovi u tunelu: Jedan prošao kroz crveno, 13 osoba je ozlijeđeno Ilustracija putnički i teretni vlak Sudar dva vlaka u Beogradu: Ima više ozlijeđenih

Kompozicija vlaka sastojala se od 12 vagona i lokomotive. Lokalni mediji prenose, kako je uzrok nesreći možda bilo naglo kočenje vlaka od strane strojovođe, no lokalne vlasti to nisu potvrdile.

Izlijetanje vlaka bilo je toliko silovito, da su se neki vagoni našli jedni na drugima, dok je jedan vagon završio podalje od čitave kompozicije. U vlaku je u trenutku nesreće bilo tisuću putnika.

Ekspres vlakovi poput Kalka Maila obično prevoze i do 1.000 putnika te se kreću maksimalnom brzinom do 130 kilometara na sat. Indijski željeznički sustav jedan je od najvećih u svijetu i dnevno ima 14 milijuna putnika. Nesreća ima mnogo, a velika većina pripisuje se lošem održavanju i ljudskoj pogrešci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene