Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat s narko kartelima

Strava u Meksiku: 93 leša pronađena u jednom danu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rat s narko kartelima u Meksiku poprimio je neviđene dimenzije. U jednom danu pronađena su tijela čak 93 ubijene žrtve!

Meksički marinci naišli su na stravičan prizor u ruralnom dijelu sjevernog Meksika. Pronašli su leševe čak 72 ubijene osobe! Tijela ubijenih pronađena su nakon razmjene vatre s trojicom osumnjičenih naoružanih razbojnika, za koje se vjerovalo da pripadaju narko kartelima, prenosi Associated Press.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge

U priopćenju meksičke mornarice, stoji kako je pronađeno 58 tijela muškaraca i 14 tijela žena te kako su svi pronađeni blizu obale meksičkog zaljeva, južno od pograničnog grada s SAD-om, Matamorosa. Vjeruje se kako je to ujedno i najveće masovno odlagalište tijela od strane narko kartela, od pokretanja akcije protiv trgovine drogom još 2006. godine, koju je inicirao meksički predsjednik Felipe Calderon.

>> Narko obračun: S mosta visjela obezglavljena i osakaćena tijela

'Samo društvo trebalo bi osuditi ovakve zločine, koji zorno prikazuju potrebu nastavka borbe protiv kriminala svim mogućim sredstvima', stoji u priopćenju mornarice. Mornarica nije objavila detalje oko identiteta žrtava, tko ih je ubio, niti je otkrila jesu li njihova tijela pronađena pokopana.

U okršaju sa naoružanim sumnjivcima poginuo je jedan marinac, dok su sva trojica osumnjičenika ubijeni tijekom razmjene vatre. Nakon pucnjave, zaplijenjen je 21 komad vatrenog oružja, od jurišnih pušaka, do sačmarica, a priveden je i jedan maloljetnik. Sve se odvilo na jednom zabačenom ranču južno od Matamorosa.

Nova unakažena tijela pronađena kako vise s mosta

U gradu Chilpanchingu, tijekom jučerašnje noći, pronađena su dva divljački unakažena tijela, obješena s mosta. Žrtvama su osumnjičeni počinitelji, za koje vlasti vjeruju da su plaćeni ubojice narko kartela, odsjekli ruke i privezali im ih za glave, te su ih tako objesili s mosta. Lokalnu policiju i stanovništvo dočekao je gnusan prizor iz horor filma. Policija je pored tijela pronašla poruku narko bande koja samu sebe naziva Sierra kartel i koja u poruci prijeti razbojnicima koji pljačkaju na njihovom području.

Nadalje, nedaleko od meksičke prijestolnice, u napuštenom rudniku u državi Hidalgo, pronađeno je najmanje 19 tijela ubijenih ljudi. Policija je u vezi s pronalaskom tijela uhitila tri osobe, dvije od kojih su specijalni policajci.

U Meksiku je od početka ofenzive meksičkih vlasti protiv narko kartela 2006. godine, u Meksiku ubijeno čak 28.000 ljudi, čija se smrt direktno povezuje s djelovanjem narko bandi. Iako je angažirano čak 45.000 vojnika u borbi protiv kartela, nasilje se i dalje širi, a američka savezna država Teksas poziva meksičke vlasti na promjenu strategije u borbi protiv tih opasnih kriminalaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene