Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koristili tvrtkin novac?

Strauss-Kahn u pritvoru zbog seksa s prostitutkama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska policija ispituje bivšeg šefa MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna zbog sumnje u uključenost u prostitucijski lanac.

Riječ je o većoj istrazi francuskih direktora koji su navodno koristili tvrtkina sredstva za plaćanje prostitutki, a sam je Strauss-Kahn već tražio da ga policija ispita kako bi pokazao da nije kriv.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

Strauss-Kahn nalazi se u pritvoru u Lilleu na sjeveru Francuske. Policija je ispitala nekoliko prostitutki koje su priznale seksualni čin sa Strauss-Kahnom, čiji odvjetnik Henri Leclerc tvrdi da Strauss-Kahn nije znao da su žene s kojima se upuštao u odnose na zabavama u Parizu i Washingtonu bile prostitutke.

Jesu li koristili službeni novac za prostitutke?

Kako piše Reuters, Strauss-Kahn u pritvoru može ostati najdulje 48 sati, nakon čega bi mogla biti pokrenuta službena istraga zbog zloupotrebe tvrtkinih sredstava. Naime, pokušava se otkriti jesu li se francuski direktori koristili službenim novcem za financiranje zabava s prostitutkama. Samo korištenje seksualnih usluga prostitutki u Francuskoj nije protuzakonito.

>> Slučaj Strauss-Kahn: Novinar prijeti objavom snimke hotela Sofitel

Prostitucijski lanac navodno je klijentima pružao usluge u luksuznom hotelu Cartlon u Lilleu, a policija je navode počela ispitivati u listopadu prošle godine. Uhićeno je osmero ljudi, uključujući i dva poslovna čovjeka iz Lillea, inače bliska Strauss-Kahnu, te policijskog načelnika. Građevinska tvrtka Eiffage otpustila je jednog direktora zbog sumnji u zlouporabu službenog novca.

Strauss-Kahn bio je francuski ministar financija, a potom i čelnik MMF-a, no to je mjesto morao napustiti nakon što ga je jedna newyorška sobarica optužila za silovanje u svibnju prošle godine. Taj seksualni skandal označio je i kraj njegove obećavajuće kandidature za predsjednika Francuske na izborima ove godine. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene