Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbjesnio borce za prava žena

Strauss-Kahn pobjegao s Cambridgea pred britanskim prosvjednicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn uguran je u policijsko vozilo kako bi izbjegao prosvjednike, nakon što je u petak održao govor na britanskom sveučilištu Cambridge koji je razbjesnio borce za prava žena.

Oko 150 prosvjednika, noseći transparente i izvikujući '2,4,6,8, stop nasilju, stop silovanjima' okružili su dvoranu Cambridge Union Society gdje je Strauss-Kahn održao predavanje o globalizaciji i eurozoni izabranoj skupini studenata.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak

>> 'To će biti film o politici i seksu'

Dok je francuski ekonomist napuštao dvoranu, bijesna gomila pokušala je prijeći 20-metarsku barikadu koju je čuvala policija, a u pomoć su pritekli i zaštitari. Na automobil je bačen jedan transparent dok su se prosvjednici naguravali s policajcima u vrijeme kada je Strauss-Kahn odlazio.

'Milsim da ga ne bi trebalo pozivati ovdje da drži predavanja studentima. Ovo je sve dio prljave PR kampanje da mu se popravi ugled, ali mi nismo budale', rekao je student Morgan Wild.

Stroge mjere sigurnosti bile su uvedene oko zgrade u kojoj je Strauss-Kahn održao predavanje okružen četvoricom tjelohranitelja, a za tu je prigodu dovedeno i 15 zaštitara. No, kontroverze nije mogao izbjeći niti u povjesnoj zgradi iz 19. stoljeća u kojoj su se studentima obraćali političari poput ratnog britanskog premijera Winstona Churchilla. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene