Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oslobođen optužbi

Strauss-Kahn nije nikoga silovao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni francuski tužitelj odustao je od istrage vezane za optužbu spisateljice Tristane Banon da ju je bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahna 2003. pokušao silovati.

Tužiteljstvo je objavilo da dokazi ukazuju na seksualno zlostavljanje, što je manje ozbiljan prekršaj od pokušaja silovanja, i ima kraći rok zastare. Banon je optužila Strauss-Kahna za pokušaj silovanja 2003. godine, dok je s njim radila intervju. Njezina optužba pojavila se kad je Strauss-Kahn optužen za silovanje sobarice u New Yorku, u predmetu u kojem je optužba kasnije odbačena.

Francuski tužitelji su u priopćenju naveli kako je 'jasno da, zbog nedostatka dokaza, tužiteljstvo ne može pokrenuti postupak za pokušaj silovanja, no činjenice pokazuju da se slučaj može opisati kao seksualno zlostavljanje'. Prema francuskom zakonu, zastara za pokušaj silovanja je deset godina, a za seksualno zlostavljanje je tri godine.

Odvjetnik Tristane Banon odluku je opisao kao pobjedu: 'Strauss-Kahn će se morati zadovoljiti da je neosuđeni seksualni napadač, zaštićen zastarom, koja mu je omogućila da izbjegne kazneni progon, ali ne i legitimnu sumnju', rekao je odvjetnik David Koubbi.'Strauss-Kahnova odvjetnica je izjavila kako odluka znači da je njezin klijent "potpuno očišćen' od optužbi.

Strauss-Kahn je podnio ostavku na mjesto direktora Međunarodnog monetarnog fonda nakon što ga je hotelska sobarica u New Yorku optužila za pokušaj silovanja ranije ove godine. Još uvijek je tuženik u građanskoj parnici u SAD-u koju je pokrenula njegova navodna žrtva u New Yorku, sobarica Nafissatou Diallo. (Hina)

Pročitajte i ovo Zatvor Padinska Skela Robijao zbog 250 eura Stravičan zločin u susjedstvu: Završio u zatvoru zbog petarde, cimeri ga silovali drškom metle, tjerali da pije mokraću i na kraju ubili Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene