Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrili izvještaji

Ubio 26 osoba: Majka masovnog ubojice odbila mu dati preporučenu terapiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adam Lanza bio je opsjednut masovnim ubojstvom i imao je pristup oružju, a nije primao terapije. Umjesto da dijete podvrgne strogoj terapiju koju su preporučili liječnici, njegova majka Nancy Lanza to nije učinila.

Objavljen je izvještaj Socijalne službe o 20-godišnjem Adamu Lanzi koji je u prosincu 2012. ubio 26 osoba, među kojima je i njegova majka, a krvavi pohod završio samoubojstvom, javlja News.com.

Pročitajte i ovo Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova Zdravstvo u Zadru - 4 Tko je odgovoran? Snimila dramatičan razgovor s liječnikom, odgovor ju je šokirao: "Da je to bila vaša mama, što biste učinili? Pitam vas kao čovjeka!"

U izvještaju stoji kako je Adam odbijao uzimati lijekove, pa je ostao kod kuće igrati igrice nasilne tematike, okružen kutijom punom oružja, dok su ga roditelji štitili od svijeta s kojim nije znao stupiti u interakciju. Nancy Lanza bila je prva od 26 ljudi koje je njezin sin ubio kobnog dana 2012. godine.

Prema izvještajima Socijalne službe, od danas dostupnima javnosti, stoji kako su društvenoj izolaciji pridonijeli Adamovi roditelji i učitelji, na način da su se prilagodili situaciji, umjesto da su se s njom aktivno suočili.

VIDEO Objavljene potresne snimke poziva i razgovori s djecom koja su preživjela masakr!

Psiholozi su godinama prije njegovog krvavog pohoda preporučili terapiju za liječenje anksioznosti i drugih stanja od kojih je bolovao, ali njegova je majka to odbila, a naposljetku ga je i ispisala iz škole.

Lanzin otac izvršni je financijski direktor, a Adam je s majkom živio u imućnijoj četvrti, 110 kilometara sjeverno od Manhattana. U izvještaju stoji kako su istraživanja pokazala da imućniji roditelji češće i jače pružaju otpor kada im se savjetuju terapije za djecu.

Također je zaključeno kako spektar autizma i drugih psihičkih problema nisu direktno uzrokovali masakr. Ali, njegov njegovi mentalni problemi, u kombinaciji s preokupacijom nasiljem i pristup smrtonosnom oružju, bili su recept za masovno ubojstvo.

Autori izvještaja tvrde kako su Lanzini roditelji pokušali pružiti pomoć na različite načine, ali nisu znali kojim putem krenuti, a nisu se suočili niti s dubinom i ozbiljnosti njegova stanja. Roditelji su mu bili razvedeni, a Lanza oca nije vidio dvije godine. Nakon 2008. godine njegovi roditelji prestali su tražiti liječničku pomoć za njega.

Podsjetimo, 14. prosinca 2012., Adam Lanza je ubio svoju majku u kući, a potom se zaputio u osnovnu školu Sandy Hook u kojoj je upucao i usmrtio 20 djece i šest učitelja te na kraju počinio samoubojstvo. Motiv ubojstava nikada nije otkriven.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene