Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajući podaci

Strašno: Anoreksija zahvatila i petogodišnjakinje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgled televizijskih zvijezda počeo je opterećivati i djevojčice od pet godina koje sve češće obolijevaju od anoreksije.

98-ero djece u Britaniji između pet i sedam godina bilo je na liječenju u posljednje tri godine zbog poremećaja u prehrani koji su inače povezani s tinejdžerima i odraslima.

Pročitajte i ovo Djeca u pojasu Gaze živima prijeti glad U Pojasu Gaze poginulo više od 13.000 djece: "Zbog neishranjenosti nemaju čak ni snage za plakanje" Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

U istom razdoblju je zbog anoreksije u bolnici završilo njih 99 u dobi od 8 i 9 te gotovo 400 djece starih između 10 i 12 godina. Najviše je bilo onih između 13 i 15 godina - 1.500.

Zabrinjavajuće je što se broj oboljelih koji su mlađi od devet godina udvostručio u prošloj godini, piše Daily Mail. Pravi broj oboljele djece od anoreksije vjerojatno je puno veći s obzirom da u bolnici završe samo kritični slučajevi.

Radi se uglavnom o djevojčicama čiji su idoli ultramršavi modeli i zvijezde koje vide na televiziji i časopisima, a kojima žele što više sličiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene