Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Strašna smrt: Nasukala se i uginula 22 delfina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šokantan prizor jučer je zatekao prisutne; 22 delfina uginula su zalutavši u britanskoj rijeci Cornwall. Stručnjaci vjeruju kako su mnogi od njih otišli u smrt zbog potresnih poziva već zalutalih delfina.

U velikoj akciji angažirana je obalna straža, volonteri i  čamci za spašavanje kako bi na sigurno odveli preživjele delfine.

Pročitajte i ovo Prizori nakon potresa STRAŠNI PRIZORI FOTO/VIDEO Pogledajte snimke nakon razornog potresa koji je jutros pogodio Tursku Potres u Turskoj Katastrofalni potresi u Turskoj i Siriji VIDEO Potpuni kaos i beznađe: Više od 3600 poginulih, mnogi noć provode na otvorenom

No, dok je sedam delfina spašeno, za većinu drugih spas je došao prekasno. Najmanje jedna ženka od uginulih životinja bila je u drugom stanju. 

Stručnjaci smatraju da su delfini, koji žive u dubokoj vodi, zalutali u plitku riječnu vodu loveći ribe. Nakon što se povukao plimni val, ostali su dezorijentirani u plićoj  vodi pa su paničnim krikovima u pomoć pozvali druge delfine.

Rast temperature doprinio je nastaloj krizi i bržoj dehidraciji životinja, pa su tako smrtno stradalo 22 delfina dok ih se još desetak bori za život. 

Spasioci su nekoliko nasukanih životinja uspjeli vratiti u more. Fascinantno, cijelo maleno jato delfina slijedilo je spasioce do sigurnog područja.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene