Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neistražen sindrom

Strašna obiteljska priča: Umrla im jedna kći, a smrt prijeti i drugim dvjema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bračni par koji je izgubio trogodišnju kćer zbog rijetkog genetskog poremećaja, sad je u opasnosti da zbog iste bolesti izgubi i druge dvije kćeri.

Craig i Adele Lake izgubili su kći Angelu i pokopali je prošli ponedjeljak. Djevojčica je preminula od genetskog poremećaja nazvanog Leigh sindrom koji joj je dijagnosticiran kad je imala svega par mjeseci, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Poginule sestre stradale u nesreći Potresna poruka majke poginulih sestara: "Mjesec je dana otkako niste s nama, moja dobra i lipa dico..." Denis Ivanović Nezapamćena tragedija Dan žalosti u Kaštelima zbog pogibije sestara: "Svi Kaštelani su u šoku, nevjerici, tuzi. Istina je, jedna je slavila rođendan"

Leigh sindrom je poprilično neistražen poremećaj koji uzrokuje brojne probleme na mozgu i živčanom sistemu, prilično sličan epilepsiji. Za njega nema lijeka, a nakon što se dijagnosticira, pacijentu približno ostaju tri godine života.

U isto vrijeme kad je otkriven kod Angele, liječnici su otkrili isti poremećaj kod njezine sestre Jasmine koja je tada imala 18 mjeseci. Jasmina sada ima pet godina, ne može hodati ni govoriti, a njezin imunološki sustav je toliko oslabljen da joj kobna može biti svaka infekcija.

Najmlađa kći ne pokazuje simptome bolesti

Najmlađa kći Jade ne pokazuje simptome iste bolesti, no i njoj je odmah nakon rođenja dijagnosticiran isti genetski poremećaj. Craig i Adele žive svaki dan kao da im je zadnji i zahvalni su na svakoj minuti koju mogu provesti sa svojim kćerima.

'Zahvalni smo za svaki novi dan. Kada ih spremimo na spavanje i ujutro vidimo da su još uvijek s nama, presretni smo', rekao je 35-godišnji Craig. Nakon što je kod sve tri djevojčice dijagnosticiran Leighov sindrom, liječnici su ustanovili da je njihova majka, 31-godišnja Adele nosi gen za Leighov sindrom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene