Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar pa eksplozija

Sudar kamiona s opasnim teretom i autobusa - najmanje 38 mrtvih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je zadnja u nizu nesreća koje rastu brzo kao i kineski prometni sektor. A raste i bijes javnosti zbog loše održavane infrastrukture i nedostatnih mjera sigurnosti u prometu.

Sudar u pokrajini Hunan na jugu Kine dogodio se u ranim jutarnjim satima u subotu kada se kombi zaletio u stražnji dio putničkog autobusa što je izazvalo požar i eksploziju, izvijestila je državna agencija Xinhua, a prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu

Pet je osoba ozlijeđeno, uključujući četvero s teškim opeklinama. Pet vozila je uništeno, navodi Xinhua.

Javna televizija CCTV prikazala je snimke potpuno pougljenjenog autobusa, a policija je upozorila da bi broj žrtava mogao rasti zbog opeklina, prenosi AFP.

Prošlog tjedna ubijeno je 11 osoba, uključujući osmero djece, kada se školski autobus zaletio u spremnik.

VIDEO Zastrašujući trenutak uhvatila kamera

Sigurnost na cestama postala je osjetljivo pitanje u Kini zbog niza nesreća zadnjih godina u kojima su žrtve bila i školska djeca, napose u ruralnoj Kini gdje su prometnice loše održavane.

Smrtnost na cestama osjetljivo je pitanje u Kini gdje se ubrzano grade prometnice i raste broj novih vozača.

Ministarstvo za promet tvrdi da je broj mrtvih na cestama u Kini pao sa 104.000 u 2003., na 60.000 u 2012. godini, što je otprilike s 300 na 200 smrti na dan.

Međutim, studija američkih i kineskih znanstvenika objavljena u 2011., zaključuje da je broj žrtava nesreća sa smrtnim posljedicama na kineskim prometnicama dvaput veći nego što to tvrdi policija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene