Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stranka Nawaza Sharifa napustila pakistansku vladajuću koaliciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Nawaz Sharif objavio je u ponedjeljak da njegova stranka Muslimanska liga Pakistana napušta vladajuću koaliciju i pridružuje se oporbi, nakon upornog neslaganja sa Strankom pokojne Benazir Bhutto koja predvodi vladu.

To povlačenje druge koalicijske stranke po broju mjesta u narodnoj skupštini nije takve prirode da bi kratkoročno moglo srušiti vladu predvođenu Strankom pakistanskog naroda (PPP) Benazir Bhutto, koja uživa u glasovima nekoliko drugih manjih pokreta.

Pročitajte i ovo Sir Jeffrey Donaldson Sustigla ga prošlost Političar i vitez podnio ostavku: Optužen je za seksualni prijestup Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..."

"Nisu izvršili nijednu preuzetu obvezu, to neslaganje nas je primoralo da napustimo koaliciju i stanemo uz oporbu", kazao je Sharif na konferenciji za tisak.

Sharif je kazao da će njegova stranka predstaviti kandidata za predsjedničke izbore 6. rujna u Pakistanu nasuprot vođe stranke pokojne Benazir Bhutto.

Kandidat Muslimanske lige Pakistana bit će Saeed uz Zaman Siddiqui, nekadašnji predsjednik Vrhovnog suda, istaknuo je Sharif na konferenciji za tisak.

PPP je objavila u subotu kako će Bhuttoin udovac i politički nasljednik Asif Ali Zardari biti predsjednički kandidat te stranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene