Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike poteškoće u prometu

Štrajk željezničara u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željeznički promet u Njemačkoj u četvrtak, zbog štrajka upozorenja željezničara, teče s velikim teškoćama, posebice u Bavarskoj i u regiji Koelnu, gdje sindikati 'Transnet' i GDBA imaju težište akcije.

'Štrajk je potpuno ispunio očekivanja i nadamo se da će poslodavac shvatiti prvu poruku', rekao je potpredsjednik sindikata GDBA Heinz Fuhrmann. Naglasio je da sindikati zaposlenih u Njemačkoj željeznici (Deutsche Bahn) žele izvesti pritisak na poslodavca tijekom pregovora o povećanju plaća koji su u trenutačno u zastoju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže svoj novac Prosvjed željezničara: Nisu im isplaćene tri plaće! Slika nije dostupna Sindikat hrvatskih željezničara uputio pismo Mesiću i Sanaderu

Sindikati za 130.000 zaposlenih traže 10-postotno povećanje plaća, a uprava Njemačke željeznice nudi povećanje od jedan posto uz jednokratne dodatne isplate. Uprava Njemačkih željeznica tvrdi kako štrajk nije "u znatnijoj mjeri" utjecao na redoviti promet.

'Stanje je pod kontrolom', rekao je glasnogovornik 'Deutsche Bahna' Juergen Kornmann, dodajući da je Željeznica dodatnim smjenama 'uspješno neutralizirala' negativni učinak štrajka. Kako javljaju agencije, većih zastoja, i to rano ujutro, bilo je u Sjevernoj Rajni-Vesfaliji i Bavarskoj. Zadnji veliki štrajk željezničara pogodio je Njemačku sredinom 2007., kada je zbog sukoba poslodavca i sindikata željeznički promet mjesecima bio poremećen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene