Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Obustava rada

Štrajk na Lufthansinim šalterima, otkazano gotovo 700 letova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći njemački avioprijevoznik otkazao je više od 670 letova zbog najavljenog štrajka osoblja na tlu na njemačkim aerodromima.

Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa otkazala je više od 670 letova predviđenih za četvrtak zbog štrajka upozorenja osoblja na tlu u njemačkim zrčanim lukama, uoči novih pregovora s upravom o plaćama.

Pročitajte i ovo Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP) TRAŽE VEĆE PLAĆE Otkazat će se letovi, velika europska aviokompanija ide u štrajk Slika nije dostupna pogođeno više od 130.000 putnika Kaos u zračnim lukama: Veliki štrajk pilota u Europi, otkazano čak 13 hrvatskih letova

>> Düsseldorf: 17.000 ljudi zapelo na aerodromu zbog štrajka djelatnika

Letovi su otkazani iz zračnih luka u Frankfurtu, Muenchenu, Berlinu, Hamburgu, Duesseldorfu i Koelnu. U pitanju su uglavnom europske destinacije.

Zaposlenici štrajkom kane izvršiti pritisak na upravu prije novih razgovora o plaćama koji počinju u petak. Sindikat osoblja na tlu Verdi traži povišenje plaća od 5,2 posto za oko 33.000 zaposlenih Lufthansinih djelatnika u Njemačkoj. Traže se i jamstva za očuvanje radnih mjesta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene