Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Štrajk kontrolora leta u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nacionalnog štrajka kontrolora leta od osam sati zračni promet u Italiji je u kaosu, a talijanska tvrtka Alitalia otkazala je gotovo 400 letova.

Sindikati osoblja Alitalie i kontrolora leta pozvali su na štrajk od 10 do 18 sati u utorak u znak prosvjeda zbog nedovoljne informiranosti o sudbini talijanske zrakoplovne kompanije, koja je u gubicima i ponuđena je na prodaju.

Pročitajte i ovo Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke" Slika nije dostupna Podrška iz Hrvatske Kontrolori leta prisilno 'ozdravili', a avioni opet poletjeli

Ministarstvo financija dalo je do znanja kako bi umjesto najavljenih 39,9 posto moglo prodati 49,9 posto Alitalije, koja ima 170 zrakoplova. Već je provedena faza ispitivanja zainteresiranih kupaca i u uži izbor ušle su tri ponude, među kojima je i ponuda ruske kompanije Aeroflot s potporom nekih talijanskih banaka.

Talijansko ministarstvo obznanilo je danas i da je 2. lipnja konačni rok za predaju obvezujućih ponuda za kupovinu Alitalie. Sindikati zaposlenih u Alitaliji se žale kako nisu obaviješteni o procesu privatizacije kompanije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene