Obavijesti Video Pretražite Navigacija
23 se spasilo

Strahuje se da je više od 50 migranata umrlo od žeđi u saharskoj pustinji u Nigeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strahuje se da je više od 50 afričkih migranata umrlo u saharskoj pustinji na sjeveru Nigera u utorak nakon što su ih napustili njihovi vozači, rekli su humanitarni djelatnici i lokalni dužnosnici.

U konvoju od tri kamiona prevozilo se 70 migranata preko saharske pustinje prema Libiji, na tipičnoj ruti za zapadnoafričke migrante koji nastoje doći do Europe - kada su ih vozači napustili.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Ilustracija Uhićena petorica Otkriveno tko je izrešetao i spalio šest osoba i ostavio ih da umru usred pustinje

Dvadeset troje migranata spasilo se jer su hodali do obližnjeg grada po pomoć, prenosi Međunarodna organizacija za migracije u priopćenju u utorak te kaže da su preživjeli podrijetlom iz Nigerije, Gambije, Bjelokosne Obale i Senegala.

Lokalni dužnosnik rekao je da je od preostalih 52, najmanje 15 migranata umrlo od žeđi. Pokušaji u ponedjeljak da se pronađu ostali migranti, zasad su neuspješni.

"Migranti su ostavljeni oko 50 milja od Siguidinea", rekao je Fatumi Gudu, prefekt u okrugu Bilma u Nigeru.

Nije jasno zašto su vozači napustili svoje putnike, no suparničke milicije i militanti koji traže novac često zaustavljaju konvoje i stalni su rizik za krijumčare ljudi.

Stotine tisuća osiromašenih zapadnoafričkih migranata izlaže se opasnosti prelazeći Saharu svake godine pokušavajući doći do Europe, natrpani u kamionima i s malim izgledima da prežive ako bilo što pođe krivo. Prema nekim procjenama tisuće migranata umire svake godine više nego u Sredozemnom moru između Afrike i Europe.

Više od 40 zapadnoafričkih migranata umrlo je od žeđi prošli mjesec na sjeveru Nigera nakon što im se pokvario kamion. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene