Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerika zabrinuta

Raste strah od izraelskog napada na Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik združenog stožera američke vojske, admiral Michael Mullen izjavio je kako je 'vrlo zabrinut' zbog posljedica potencijalnog izraelskog napada na iranska nuklearna postrojenja.

'Potencijalni početak sukoba s Iranom predstavljao bi iznimno velik problem za sve nas i mogu reći da sam vrlo zabrinut zbog eventualnih posljedica takvoga napada', rekao je admiral novinarima po dolasku u Tel Aviv, na konferenciji koju je organiziralo izraelsko ministarstvo obrane. No admiral je izjavio kako je američki predsjednik Barack Obama 'vrlo jasno rekao kako s političkog stajališta, Iran ne može imati nuklearno oružje.'

Pročitajte i ovo Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

>> 'Izrael je na putu uništenja'

Admiral Muellen je doputovao u Izrael na poziv zapovjednika izraelskog združenog stožera, generala Gabyja Ashkenazija. Tijekom boravka u Izraelu sastat će se s visokim vojnim dužnosnicima te s ministrom obrane Ehudom Barakom. Posjetiti će i memorijalni centar Yad Vashem. Iranci su prošli tjedan najavili kako će u svojem postrojenju u Natanzu početi proizvoditi uran obogaćen za 20 posto, što je potaknulo sumnje Zapada da Teheran namjerava početi izrađivati nuklearno oružje, skrivajući se iza proizvodnje nuklearne energije u civilne svrhe.

Clinton: Iran ide prema vojnoj diktaturi

SAD vjeruje da Iran ide u smjeru vojne diktature te da će njegova Revolucionarna garda istisnuti vladu, izjavila je američka državna tajnica Hillary Clinton. U razgovoru sa studentima u Kataru Clinton je opovrgnula navode da SAD planira napasti Iran i rekla da Washington želi dijalog s Teheranom, ali da ne može samo stajati i gledati dok Iran razvija program za nuklearno oružje. Na pitanje planira li Washington napad na Iran, Clinton je odgovorila niječno.

‘Ne, mi planiramo pokušati ujediniti međunarodnu zajednicu kako bismo izvršili pritisak na Iran kroz sankcije UN-a, koje će biti posebice usmjerene na ona poduzeća koje su pod kontrolom Revolucionarne garde, koja, kako vjerujemo, istiskuje iransku vladu’. ‘To je ono što mi vidimo. Mi vidimo da iransku vladu, vrhovnog čelnika, predsjednika, parlament, istiskuju i da Iran ide prema vojnoj diktaturi’, kazala je Clinton. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene